Op zaterdag 27 januari vond de Galazanikavond van CV De Pompers weer plaats in een bijna uitverkochte Ruchte. Met zang, dans, klets en amusement werd het wederom een mooie avond om op terug te zien. De muzikale ondersteuning werd verzorgd door Dweilorkest “De Strakke Ketting Band”.

 

Na de officiële opening door de voorzitter van CV De Pompers, Toon Kusters, en het ten gehore brengen van het Pomperslied 2023/2024 werd de microfoon overgedragen aan presentator Robert van Lamoen.

Hij mocht als eerste kletser Rob Bouman uit Helmond uitnodigen om plaats te nemen in de bekende ton. Rob verscheen als “De Alpinist” en met een goedlopend verhaal gaf hij de zaal een inkijk in het vak van bergbeklimmer. De toon was gezet.

Dansgroep Xperience uit Helmond zorgde met twee optredens voor hoogwaardige dans en acrobatiek. Zowel hun solo- als groepsoptreden werd door het publiek zeer gewaardeerd.

Hierna was het de beurt aan de Prinsengarde van CV De Pompers. Voor alweer het 11e jaar waren zij onderdeel van het programma. De Prinsengarde koos dit jaar voor een kort verblijf in Rio de Janeiro waar ze mochten proeven van het zomercarnaval. Ex-prins Toon Kuster 2 was helemaal in de wolken van het vrouwelijk schoon waar hij aandacht van kreeg maar kreeg al snel het deksel op de neus, tot hilariteit van het publiek. Een eikelpiercing bracht ex-prins Hans van den Aker nog bijna in de problemen. Het detectiepoortje bleef maar afgaan op het vliegveld. Ex-prins Leon Linders, gekleed in een fraai uitziende Rio-outfit met gele veren in zijn haar, bezong in zijn lied het feit dat hij de “showman” van de Prinsengarde was. Dit tot hilariteit van de zaal. Ook zijn vrouw, ex-prinses Els, kreeg als stewardess van vlucht 11/11 de lachers op haar hand. Met hun slotact op de muzikale klanken van New York, New York van Frank Sinatra werd gezongen over hun 11e deelname. Annelies van Lamoen, al 11 jaar verantwoordelijk voor de teksten en liedjes werd, door de Prinsengarde, terecht in het zonnetje gezet. Een mooie afsluiter voor de pauze.

Als tweede kletser verscheen Jasper van Gerwen uit Hilvarenbeek in de ton. Als “Op zoek naar Wally” strooide hij met de ene grap na de andere. Een haperende headset boog hij met gevatte opmerkingen om tot humor. Dat hij presentator Van Lamoen als levende standaard misbruikte ging erin as koek. Met een daverend applaus beloonde de zaal hem voor zijn humorvolle optreden.

Als derde kletser verscheen Hans Verbaarschot uit Budel in de ton als “Annie van Toone”. Met zijn smakelijk dialect en levendige manier van brengen vertelde hij over het wel en wee van Annie met haar Toon. Geen onderwerp bleef onbesproken en het publiek genoot ervan.

Het slotakkoord kwam dit jaar op naam van “Tlupt oit de hand” uit Liessel. Deze 4 heren brachten in een vlot tempo hun humorvolle act en kregen met het laatste lied de hele zaal mee. Menigeen liep de polonaise mee. De stemming zat er meer dan goed in.

Dit bleek ook wel want de afterparty in de foyer van de Ruchte werd druk bezocht. Het bleef nog lang druk.

 

Het online fotoalbum is hier te vinden

~ Mamarazzie